Om Scanglas

Sedan 1990 har vi utvecklat vårt koncept med historiska glasrepliker av glas från glasblåsningens barndom till 1800-talet.

Vi letar fram intressanta glasmodeller, ofta i samarbete med museer och arkeologer, och tillsammans med våra skickliga glasblåsare försöker vi återuppliva gamla tillverkningsmetoder för att få fram glas med den rätta känslan. Framförallt strävar vi efter att få fram glas tillverkade efter fynd från Skandinavien men ingen spännande modell är oss främmande.

Genom åren har vi utvecklat vårt sortiment av historiska produkter till att även omfatta historiska produkter i andra material. Vi har ett stort sortiment av smidesprodukter efter historiska förebilder, till exempel ljusstakar, smycken, bestick, krokar och spikar. Dessutom har vi tagit fram historiska modeller i brons och mässing från bronsåldern fram till 1700-talet. Vi har också diverse produkter i trä, läder och keramik.

Vi säljer våra produkter genom ett antal utvalda återförsäljare i hela Skandinavien: museer, slott samt butiker och gallerier med inriktning på kvalitet och hantverk. Vi levererar även till många andra länder inom och utanför Europa.